Kuolleita

Uutisia, ei niinkään analyysejä

Kuolleita: Toimittaja Olli Pohjanpalo 21. 3. 1954 Hamilton Kanada – 11. 5. 2020 Helsinki

Toimittaja Olli Pohjanpalo kuoli kotonaan Helsingissä syöpään. Hän oli 66-vuotias.

Pohjanpalo oli jo lukiossa hyvä kirjoittaja, jonka aineita opettaja luetutti muille esimerkiksi. Hän opiskeli Helsingin yliopistossa maisteriksi pääaineenaan maantiede.

Toimittajan ura alkoi Alueuutisissa, Uusimaa-lehdessä ja Kansan Uutisissa, josta hän siirtyi 1989 Helsingin Sanomien kaupunkitoimittajaksi. Politiikan toimittaja Pohjanpalosta tuli 2008.

Hän aloitti työmarkkinatoimittajana ja pärjäsi tehtävässä erinomaisesti. Entinen esimies kehuu Pohjanpalon hyviä kontakteja ja työmarkkinoiden mekanismien ymmärrystä. Myöhemmin hänestä tuli eduskuntatoimittaja.

Pohjanpaloa kiinnostivat erityisesti uutiset, ei niinkään analyysit. Hän oli luonteeltaan mukava ja suorapuheinen. Se tarkoitti, että päälliköiden ”hölmöt ideat” saivat ansaitsemaansa palautetta.

Olli ei ollut isojen seurueiden äänekkäin meuhkaaja vaan pikemmin juro mies, joka tykkäsi jutella kahden kesken. Se oli hyvä tapa hankkia uutisia eduskunnan kuppilassa, jossa hän viihtyi hyvin.

Pohjanpalo jäi eläkkeelle helmikuussa 2018. Hän hankki vaimonsa kanssa omakotitalon Mikkelin Anttolasta. Tarkoitus oli vaihtaa Tapaninvainion talo pienempään kaupunkiasuntoon Helsingissä. Se projekti jäi kesken.