Kuolleita

Teräväkielinen pomo muisti myös kannustaa

Kuolleita: Päätoimittaja Pekka Hyvärinen 20. 7. 1951 Kuopio – 10. 5. 2020 Helsinki

Entinen päätoimittaja Pekka Hyvärinen kuoli 68-vuotiaana pitkän sairauden uuvuttamana.

Hyvärinen siirtyi Suomen Kuvalehden päätoimittajan paikalta MTV:n uutisten johtoon vuonna 1992. MTV sai oman kanavan, ja Hyvärinen pisti tuulemaan. Journalismi nousi uudelle tasolle. Hän käynnisti Mediauutiset, Talousuutiset ja tutkivan journalismin Kolmas aste -ohjelman, josta jalostui arvostettu 45 minuuttia.

Intohimoinen uutispomo janosi ”uutta tietoa”, jota journalistin tuli kansalle välittää. Päätoimittajana hän oli läsnä, joten palautetta tuli. Kritiikin vastapainoksi hän kehui ja kannusti auliisti.

JSN:n johdossa Hyvärisen kausi jäi kahteen vuoteen. Puheenjohtaja ei hyväksynyt vapauttavaa niin kutsutussa lautakasajutussa ja erosi kesken neuvoston kokouksen.

Hyvärinen oli vaikutusvaltainen journalisti – suurten linjojen mies, jota ei vaatimattomuus vaivannut. Samalla mitalla riitti myös huumoria.

Eräänä iltana hän piipahti uutisten taustalla Hitchcock-tyyliin. Sukulaisille piti esitellä laihdutuskuuria. Bravuureihin kuului pöhköpäisen Palokuntalaulun yhteislaulattaminen uutisten kekkereissä.

Ylpein Pekka oli puolisostaan ja pojastaan. Meille toimittajille hän oli teräväkielinen ja älykäs pomo, joka nautti seuraelämästä – ja leivoksista.

Oikaisu to 4.6. kello 10.45: Hyvärinen erosi JSN:n puheenjohtajan paikalta kesken lautakasajuttua käsittelevän kokouksen, ei päätöksen hyväksymisen jälkeen, kuten jutussa aiemmin kerrottiin.