Nimitys

Seiskan Jari Peltomäki haluaa tarjota laadukkaita sirkushuveja

Millaisen viihdemedian saat johdettavaksesi? Miten Seiskalla menee?

Seiska on hyvässä vedossa. Kun lehti perustettiin vuonna 1992, alalla naureskeltiin, että tuollainen räikeän värikäs lätty ei lama-aikana pärjää. Mutta totuus on, että viihteelle on tilausta, kun arjessa on vaikeaa. Nyt on sama juttu koronan takia. Pääsiäisen jälkeisellä viikolla Seiska.fi:ssä tahkottiin kävijämääriltään historian kolmanneksi paras viikko.

Seiska tavoittaa lähes 750 000 lukijaa viikossa. Miksi? Mikä on menestyksen salaisuus?

Seiska on Suomen markkinoilla ainutlaatuinen. Meillä ei ole viikkolehdissä kilpailijoita, ja iltapäivälehdetkin ovat vähentäneet viihdejournalismia. Jos haluaa lukea julkkiksista, olemme ainoa vaihtoehto. Teemme hyvää journalismia. Minua on aina ärsyttänyt viihdejournalismin aliarviointi. Seiskassa on kekseliäitä otsikoita ja hyviä haastatteluja. Teemme lehteä ketään kumartelematta, mutta tolkulla ja ilon kautta.

Mihin suuntaan viet Seiskaa?

Printtilehti on hyvällä mallilla ja sen muoto on ihmisille tuttu, joten suuria mullistuksia ei ole tarkoitus tehdä. Vastapainona julkkis-blingblingille tuomme hyväntuulista human interestiä hieman enemmän takaisin. Nettipuolella on jo alettu panostaa siihen, että videotuotantoa tulee lisää.

Missä Seiska ei ole hyvä? Missä pitää parantaa?

Heti paljon vaikeampi kysymys! En oikein tiedä, tässä on kuitenkin 28 vuotta Seiskaa takana, ja oppirahat on monessa asiassa jo maksettu.

Olet ollut Allerilla eri rooleissa yli 20 vuotta. Mitä uutta tuot porukallesi päätoimittajana?

Olen lähestyttävä isäntä, ihminen, joka tuntee Seiskan brändin ja talon joka nurkan. Tiedän, mihin pystymme. Satsaan myös yhteishengen luomiseen. Olen leppoisa mutta en lepsu. Hyväntuulinen isäntä tuli taloon!

Mitä vahvuuksia Seiskan toimituksella on?

Tämä aika osoittaa, miten täynnä rautaisia ammattilaisia toimituksemme on. Jutunaiheet ovat kiven alla. Porukka pystyy silti tuottamaan uutisia, jopa kohu-uutisia. Kun ei ole tapahtumia eikä pressejä, toimittajien omat kontaktit korostuvat entistä enemmän, se että uskaltaa tarttua luuriin, ja se että on uutisnenää.

Millaista on tehdä viihdelehteä koronaaikana?

Päätimme nopeasti, että kerromme koronasta vain julkkisten kautta. Emme julkaise yhtään otsikkoa, jossa korona vei kaikki työt. Se on kuultu taiteilijoilta ja julkkiksilta jo monesti. Kaikki uutismediat ovat täynnä koronaa. Seiskan tehtävä on tuoda muuta ajateltavaa. Onneksi tässä on ollut isoja kohuja, kuten Sofia Belórf ja Martina Aitolehti -kuviot. Ne ovat sirkushuvia kansalle.

Jari Peltomäki, 49, aloitti huhtikuun lopussa Seiskan vastaavana päätoimittajana. Hän on toiminut julkaisun vt. päätoimittajana alkuvuodesta lähtien. Peltomäki on ollut Allerilla toimittajana noin 20 vuotta. Hän on työskennellyt myös freelance-toimittajana, vaikuttajamarkkinoinnissa, juontajana ja tapahtumajärjestäjänä.