Kuolleita

Uutismies jakoi ympärilleen hyvää mieltä

Kuolleita: Toimittaja Jussi Salokorpi 2.3.1964 Vaasa – 23.3.2020 Helsinki

Kesken maaliskuisen työpäivän jouduimme vastaanottamaan raskaan suruviestin. Jussi Salokorpi oli kuollut äkilliseen sairauskohtaukseen. Hän oli 56-vuotias.

Tampereen yliopistossa muun muassa valtio-oppia opiskellut Salokorpi oli uutismies, jonka Yle-ura alkoi yli 20 vuotta sitten Pasilan toimituksessa. Hän oli mukana Ylen nettiuutisten toimittamisessa varhaisilta ajoilta, ja aivan erityisesti Teksti-TV oli hänelle rakas media.

Salokorpi oli kotoisin Laihialta, mutta hän ei ollut nuuka viljelemässään huumorissa. Samalla kun Jussi hoiti työtehtävänsä säntillisesti, hän kylvi ympärilleen hyvää mieltä. Hän oli aina avulias ja kehui väsymättä työkavereitaan.

Pasilan uutishuone ei ole entisensä ilman Jussin hyväntuulista olemusta. Enää ei uutisten päivystysnumeroomme vastaa reipas miesääni: ”Yleisradio, Yle Uutiset, Pasila, Helsinki, hyvää päivää, kuinka voin auttaa?”

Jussille perhe oli kaikki kaikessa. Vaimoonsa Niiskuun hän tutustui Ylessä, ja heidän poikansa Juho oli Jussille suuri ylpeyden aihe. Jussi tunnettiin myös laajasti lintuharrastuksestaan, jonka asiantuntemus kantoi aina Ylen luonto-ohjelmiin saakka. Kaikki työkaverit jäävät kaipaamaan kysymystä: ”Arvaa, mikä lintu.”