Kuolleita

”Pirzi” omistautui perheelle ja ystäville

Kuolleita: Toimistosihteeri Pirkko Vuortama 19. 6. 1940 Lappeenranta – 1. 3. 2019 Helsinki

Media-alan järjestöissä pääosan työurastaan tehnyt Pirkko ”Pirzi” Vuortama kuoli vaikean sairauden murtamana Suursuon sairaalassa Helsingissä. Hän oli 78-vuotias.

Pirzi kirjoitti ylioppilaaksi Lappeenrannan tyttölyseosta 1961. Muutettuaan Helsinkiin vuonna 1964 hän aloitti opinnot Liikemiesten kauppaopiston sihteerilinjalla. Ensimmäisen työpaikan hän sai Oy Atomica Ab:sta, missä hän työskenteli kirjeenvaihtajana.

Tulevaan mieheensä, journalistien hyvin tuntemaan Timo Vuortamaan hän tutustui 1960-luvulla kotibileissä. Avioliitto solmittiin elokuussa 1969. Pojan, Jurin tulo maailmaan sitoi äidin vuosiksi kotiin. Pojan vartuttua uusi työ löytyi HSY:n ja SAL:n yhteisestä toimistosta Yrjönkadulta. Seuraavana oli vuorossa toimistosihteerin tehtävä Julkisen sanan neuvostossa.

Vuortama oli hyvin omistautunut perheelleen, mutta ei unohtanut ystäviäänkään. Perheellä oli useiden vuosien ajan kesälomapaikkana Somerolta vuokrattu rantamökki, missä ystävien kanssa pidettiin rattoisia Pirzin emännöimiä viikonloppuja. Niissä soitto soi ja laulu raikui.

Vuortama oli aina huoliteltu ja tarkka ulkoasustaan, ja usein nähty kanta-asiakas Stockmannin tavaratalossa Helsingin keskustassa. Timon myötä Pirzin elämään tuli jazzmusiikki, ja se johdatti hänet harrastamaan jazzbalettia aina 1990-luvun alkupuolelle asti.