Fokus

Kaukalonlaitatoimittaja Valtteri Kujansuu tulkitsee kiekko-ottelua vaihtopenkkien kupeesta

”Pyrimme Fun Tampere -radion kiekkolähetyksissä siihen, että meillä on jokaiseen otteluun teema ja näkökulma, jota ei ole nostettu esiin muualla. Ajankohtaiset aiheet ja pelin sisältö ovat tietysti tärkeitä, mutta teema voi löytyä myös jostain aivan muualta. Olemme puhuneet muun muassa Juice Leskisen ja Irwin Goodmanin lyriikasta, kiekkojargonista sekä kansallistunteen ja jääkiekon suhteesta.

Kaukalonlaitatoimittajana suunnittelen lähetyksen selostajan ja studioisännän kanssa. Haastattelen pelaajia ja valmentajia sekä muita pelille tai lähetyksen teemalle olennaisia henkilöitä ennen peliä, erätauoilla ja pelin jälkeen. Pelikatkojen aikana kommentoin kentän tapahtumia selostusta täydentävästä näkökulmasta.

Moni ei ymmärrä, kuinka paljon työtä yksi ottelu vaatii. Koska lähes kaikki tehdään suorana, pitää lähetystä tehdessä seurata koko ajan mitä selostaja ja juontaja sanovat. Yllätyksiä tulee aina. Sujuvalta vaikuttava lähetys syntyykin huolellisesta valmistelusta ja terävästä improvisoinnista.”