Kuolleita

Toimittajasta jäi muisto itärajalle

Kuolleita: toimittaja Urho Kinnunen 28. 6. 1930 Ilomantsi – 18. 6. 2019 Ilomantsi

Urho Kinnunen teki elämäntyönsä toimittajana ja toimitussihteerinä Savossa. Savon Sanomat tarjosi hänelle töitä vuonna 1952 ja lehdestä tuli hänen työantajansa 35 vuodeksi. Pieni katkos oli vain 1950-luvun puolivälissä oululaisen Liitto-lehden toimitussihteerinä.

Ennen toimittajanuraansa Kinnunen työskenteli myös opettajana, sosiaalitarkkailijana ja Sukevan vankilan sosiaaliasiamiehenä.

Kinnusta kiinnosti myös sanomalehtitekniikka ja hänellä oli silmää lehden sivujen kokoamiseen. Toimitussihteerinä hän uudisti Savon Sanomien ulkoasua ja hänen taittamiaan etusivuja käytettiin esimerkkeinä toimittajakoulutuksessa.

Hänellä oli keskeinen rooli myös kouluttajana, kun tietokonepohjaiset toimitusjärjestelmät yleistyivät. Hän koulutti toimituksen ja kirjapainon väen lyijykaudesta tietokonekauteen.

Eläkepäivillään Ilomantsissa Kinnunen toimitti erilaisia julkaisuja ja osallistui aktiivisesti kunnan sotahistorian tutkimiseen ja vaalimiseen. Lehdet ovat päivän lapsia, mutta pysyvän muiston Kinnunen jätti Ahvenjärvelle, jonne hän suunnitteli tienviitat ja matkailijoille jaettavat diplomit.