Kuolleita

Kotiseutu- ja paikallislehtimies

Kuolleita: paikallislehtimies Kurt Ratia 28. 9. 1943 Lahti – 11. 3. 2019 Hyvinkää

Kaksikieliseen perheeseen syntyneen Kurt Ratian, ”Kurren”, lapsuutta varjosti keuhkokuumeen jälkitautina alkanut sydämen vajaatoiminta. Sairauden vuoksi hän vietti lapsuudessaan pitkän ajan Helsingissä sairaalassa.

Utelias ja seurallinen lapsi tutustui sairaalassa ihmisiin ja kuuli monia tarinoita, jotka avasivat näköaloja erilaisiin elämän piireihin. Kokemuksesta syntyi innostus ja aktiivisuus, joka jatkui läpi koko elämän.

Ylioppilaaksi Kurre kirjoitti Tervakosken Yhteiskoulusta. Ylioppilaaksi kirjoitettuaan Kurt aloitti toimittajana Hyvinkään-Nurmijärven Uutisissa keväällä 1967. Pian Kurt siirtyi kotiseudulle Janakkalaan Kotokulma-lehteen.

Kurt toteutti haaveensa omasta lehdestä, kun aloitti vuonna 1973 Jokelan Seutu -lehden kustantajana ja päätoimittajana Tuusulan Jokelassa. Omasta lehdestä Kurt siirtyi päätoimittajaksi Tuusulan Kellokkaaseen. 1990-luvulla työura vei Mäntsälän Lehteen, missä hän työskenteli toimittajana lähes kaksikymmentä vuotta ennen eläkkeelle jäämistään.

Kurt oli taitava lehtitoimittaja, joka myös kuvasi itse. Hän haistoi uutiset ja löysi lukijoita kiinnostavan näkökulman. Hän oli aktiivinen keskustelija, mistä hänet muistetaan lämmöllä ja kiitollisuudella.