Kuolleita

Intohimona radio

Kuolleita: toimittaja Heikki Peltonen 27. 6. 1947 Uusikaupunki – 3. 7. 2019 Merikarvia

Sivistynyt. Lojaali. Innostava. Kuunteleva. Kannustava. Suojeleva. Laaja-alainen. Uuttera. Vaativa. Pedantti.

Me työtoverit jäimme kiitollisina kaipaamaan Heikki Peltosta, jolla oli komea ura Ylessä 1971 – 2016. Teimme radiota poikkeuksellisen lahjakkaan ihmisen kanssa.

Heikki piti suunnittelun ja päivittäisohjelmien vetäjänä 1975 lähtien kahtia jaettua Ylen suomenkielistä radiota koossa. Ilman Heikkiä ei 1990 olisi syntynyt sellaista kolmen radiokanavan Yleä, jollaisen saimme. Etenkin Radio Suomen kokoaminen maakuntaradioiden, uutisten sekä niitä täydentävän valtakunnallisen ohjelmiston yhtenäiseksi kanavaksi vaati huimaa ponnistelua. Heikki oli siinä elementissään.

Kehitettyään 1997 – 2002 radion uusia palveluja (Internet, Puhe, Aino) Heikki johti koko radiotarjonnan hiomista 2002 – 2007. Ura huipentui ensin 2008 – 2010 Yle Radio 1:n päällikkyyteen ja vielä eläkeikäisenä paluuseen unelmatyöhön, toimittajaksi Ajankohtaiseen Ykköseen. Heikki oli esimerkillinen juontaja, haastattelija, väittelijä ja pakinoitsija.

Radion suuri rakastaja Heikki on poissa. Muitakin intohimoja hänellä oli. Perhe. Elokuva. Sienestys. Urheilu. Eikä vähiten Italia/Toscana.