Kuolleita

Intohimoinen tekniikkatoimittaja

Kuolleita: Toimittaja Tero Lehto
25. 5. 1978 Espoo – 3. 7. 2019 Helsinki

Tero Lehto työskenteli Kauppalehdessä ja Tekniikka&Taloudessa vuodesta 2013 lähtien, viimeksi Kauppalehden uutistoimittajana Alma Talentin uutistoimituksessa. Aiemmin hän työskenteli 3T-tekniikkalehdessä sekä Mikrobitin ja Tietokoneen avustajana.

Lehto oli poikkeuksellinen ihminen. Hän suhtautui teknologiaan ja journalismiin intohimoisesti. Hän oli tavattoman kiinnostunut laitteista ja niiden toiminnasta ja osasi kertoa niistä muillekin kuin insinööreille. Miten tahansa mitattuna Lehto oli Suomen johtavia tekniikkatoimittajia.

Lehto oli syntymästään saakka vaikeasti liikuntavammainen. Hän muistuttaa meitä siitä, että vammaiset voivat tehdä täysipainoisesti töitä ja olla työyhteisöjen jäseniä. Uransa alkuvaiheessa hän saattoi kohdata ennakkoluuloja, mutta hänen väkevä henkensä otti selkävoiton ruumiista. Osaamisellaan ja huumorillaan hän voitti ihmiset puolelleen.

”Jos olisin koko elämäni sinnitellyt eläkkeellä, elämän laatu ja edellytykset olisivat aika paljon huonommat. Se ajatus on aika hurja”, Lehto sanoi viime syksynä Journalistissa.

Työn lisäksi Lehdolla oli aktiivinen yksityiselämä. Hänen lähipiiriinsä kuuluivat äiti ja kaksi veljeä perheineen.