Kuolleita

Suurisydäminen toimittaja

Kuolleita: Toimittaja Irene Sillanpää
26. 6. 1958  Helsinki – 12. 1. 2019 Helsinki

Helsinkiläisen laivuriyrittäjän perheeseen syntyneelle Irene Sillanpäälle toimittajan työ oli kutsumus, jota hän toteutti aluksi kirjoittamalla novelleja Tosi Elämää -lehteen. Myöhemmin hän työskenteli freelancerina muun muassa Tietoviikossa, Kauppalehdessä, Rakennuslehdessä ja viimeisinä vuosinaan Turvallisuus- ja Kemia -lehdissä sekä Uusiouutisissa.

Sillanpää oli aktiivinen Suomen freelance-journalisteissa ja tekniikan toimittajien Presstek ry:ssä.

Irenellä oli taito vapauttaa haastateltavansa rentoon ilmapiiriin. Hän oli aidosti kiinnostunut kohtaamiensa ihmisten kuulumisista ja hyvinvoinnista.

Irene oli vankkumattoman lojaali ystävä ja työtoveri. Hän piristi kollegoidensa päivää hersyvillä viesteillään, iloitsi toisten iloista ja valoi vastamäessä uskoa parempaan.

Irenen elämän peruskiviä olivat usko korkeimpaan ja perheyhteisö, lähimpinä puoliso Kari, omat vanhemmat sekä sisarukset perheineen. Perheen kesäpaikka Rågössä oli hänelle rakas henkireikä.

Irene Sillanpää oli lämminsydäminen, antelias ja innostuva, tarpeen tullen myös temperamenttinen. Uusia juttuja ja tulevia reissuja oli viritteillä viimeiseen elinpäivään asti.