Fokus

Freelanceleikkaaja Maija Sutela, 40, etsii Hämeenkyrön kotitoimistossa otosten oikeaa tunnelmaa

”Työpäivääni rytmittävät lintujen bongaus ja koirien lenkittäminen. Leikkaajan työssä ajattelu ja kokonaisuuksien hallinta on tärkeää, ja mieli on pakko nollata silloin tällöin. Luonnon tarkkailu ja ulkona liikkuminen auttaa jäsentämään ajatuksiani.

Freelance-työn hyvä puoli on, että voin määritellä itse päiväni rakenteen, kunhan pysyn kiinni sovitussa aikataulussa. Joskus tuntuu, että kaikki sujuu, ja silloin teen pitkiäkin työpäiviä. Jos en anna aivoille riittävästi aikaa palautua, leikkaamisesta tulee vaikeaa.

Leikkaajan työ vaatii harjaantunutta silmää, jotta oikeat hetket löytyvät suuresta määrästä otoksia. Minun tulee löytää leikkaukseen ohjaajan haluama tunnelma ja rakentaa hänen näkemystään kunnioittava kokonaisuus.

Haluan tehdä työni rauhassa niin, että keskeytyksiä on mahdollisimman vähän. Tehdessäni töitä kotona voin uppoutua täysin käsillä olevaan projektiin.”