Kuolleita

Uutta luonut tv-ohjaaja

Kuolleita: Vuokko Kuosmanen

Ylen tv-ohjaaja Vuokko Kuosmanen kuoli sairauskohtaukseen 24. 10. lomamatkalla Thaimaassa. Hän oli syntynyt 25. 10. 1957 Lopella.

Sihteeriopiston käytyään Kuosmanen aloitti työuransa Yleisradiossa sihteerinä 1980. Yleisradion ammattiopiston kuvaussihteerikurssin hän suoritti 1981 – 1982. Sen jälkeen hän työskenteli kuvaussihteerinä ja ohjaajana TV1:ssä, SVT:n suomenkielisessä toimituksessa Tukholmassa ja Ylen ruotsinkielisessä yksikössä.

Vuonna 1996 Vuokko Kuosmanen oli yksi kantavista voimista Ylen aamulähetysten suunnittelussa ja aloituksessa. Vuonna 2000 hän siirtyi käynnistämään Yle24-uutiskanavaa. Myöhemmin hän palasi ohjaajaksi Aamu-tv:hen, jossa hän jatkoi vuoteen 2017 asti. Hän toimi myös ohjaajana monissa vaaleissa ja erikoislähetyksissä.

Vuokko oli pidetty ja helposti lähestyttävä työkaveri, mutta osasi tarvittaessa pitää jöötä. Kerran hän pisti suun kiinni ohjaamossa melunneelta varatoimitusjohtaja Heikki Lehmustoltakin, joka sai tuta Vuokon käskyn: ”Ohjaamossa hiljaisuus!”

Juontajille Vuokko oli luotettava ja ammattitaitoinen tuki, ystävällinen ja ilkikurinenkin työkaveri, jonka kanssa oli hyvä ja hauska työskennellä.