Kuolleita

Säkenöivä keskustelija

Kuolleita: Antti Tunkkari.

Itä-Hämeen toimittaja ja avustaja Antti Tunkkari kuoli 22. tammikuuta kotonaan Heinolassa. Hän oli syntynyt 6. maaliskuuta 1944 Vetelissä.

Tunkkari aloitti opinnot Tampereen yliopistossa, mutta liukui nopeasti työelämään. Ura alkoi kesätoimittajana Keskipohjanmaassa ja Loviisan Sanomissa. Pari vuotta Tunkkari työskenteli suomalaissiirtolaisten äänitorvessa Ruotsin Suomalaisessa Tukholmassa.

Vuonna 1970 Tunkkari palasi kotiseudulleen perustamaan Perhonjokilaaksoa. Hän oli lehden ensimmäinen päätoimittaja ja siihen aikaan myös ainoa toimittaja.

Sitä seurasivat työt Lestijokiseudussa, Vanajaveden Seudussa ja Ylä-Kainuussa. Vuonna 1982 Tunkkari haki paikkaa Itä-Hämeestä, ja juurtui Heinolaan loppuiäkseen.

Itä-Häme sai Tunkkarista räväkän uutistoimittajan ja innokkaan kulttuurikirjoittajan, joka jatkoi kulttuuriavustajana ja kolumnistina myös jäätyään eläkkeelle 2003. Hän oli myös aktiivinen ammattiyhdistystoimija.

Tunkkarin värikäs persoona tuli tutuksi heinolalaisille. Hän oli säkenöivä keskustelija, joka puolusti vapaamielisyyttä, eikä voinut sietää tyhmyyttä ja tylsyyttä. Elämässä piti olla sopivasti draamaa ja vaihtelua.