Journalismi

Poimuri

Mediasta sanottua.

Minua hirvittää, jos toimittajat kehittelevät omaa ammattikunnan sisäistä kuplaansa ja alkavat kiinnittää huomiota enemmän siihen, mitä muut toimittajat ajattelevat, eikä aiheisiin, jotka koskettavat tavallisia ihmisiä.

Ilta-Sanomien päätoimittaja Ulla Appelsin Helsingin Sanomissa 4. joulukuuta

 

Jos toimittajat eivät aidosti kuuntele erilaisia näkemyksiä, he ajautuvat yhä kauemmas itselleen vieraista todellisuuksista. Tällöin journalismi yksipuolistuu, ja yhä useampi kokee, että kukaan ei kerro heidän tarinaansa julkisuudessa. Miksi lukijat ja katsojat luottaisivat mediaan, joka ei näe heidän todellisuuttaan?

Freelancetoimittaja Noora Kettunen Suomen Pakolaisavun blogissa 7. joulukuuta

 

Osa toimittajista hakee omaa henkilökohtaista läpimurtoaan ja rakentaa itselleen henkilöbrändiä poliittisen journalismin kustannuksella. Sopiva alusta valitaan sen mukaan, missä on eniten vapausasteita. Ja kuten me kaikki tiedämme, egotripillä unohtuu asian laajempi konteksti – trippaaja ei muista kysyä itseltään riittävän usein, mikä merkitys asialla on suuren yleisön tai suomalaisen yhteiskunnan kannalta.

Miltton Networksin viestintäkonsultti ja osakas Anna-Mari Vimpari Viestijät-blogissa 4. joulukuuta

 

Toimittaja viivähtää asioiden ja ihmisten parissa hetken, kohta jo kiirehtäen uusien tarinoiden pariin. Journalismi on parasta huumetta vaihtelunhaluiselle ihmisnarkkarille.

Toimittaja Kaisa Beltran Uutisvuoksessa 5. joulukuuta