Kuolleita

Suoran lähetyksen virtuoosi

Kuolleita: Esko Riihelä.

Radiotoimittaja Esko Riihelä kuoli Helsingissä 3. lokakuuta. Hän oli syntynyt Asikkalassa 15. toukokuuta 1939.

Riihelä aloitti radiotyön äänitarkkailijana vuonna 1966, ajautui toimitustyöhön ja teki ensimmäisen Liikenneradionsa kesäkuussa 1969. Liikennetoimittajan työstä tuli elämäntehtävä. Työura Yleisradiossa jatkui vuoden 2002 loppuun.

Eemu oli suoran radiolähetyksen virtuoosi. Hän ei häkeltynyt hankalimmassakaan tilanteessa: Riihelä kysyi, montako minuuttia tarvitaan ja puhui sen verran, tasan. Työtovereilla oli lähetyksessä rento ja turvallinen olo.

Eemu myös selosti tapahtumia itsenäisyyspäivän kättelyistä auringonpimennykseen, tapasi kuuntelijoita Sana on vapaa -lähetyksissä ja oli mukana uusia hankkeita käynnistettäessä, muun muassa ensimmäisissä yöradioissa.

Suosituimmaksi radioääneksi hänet valittiin Telvisäänestyksessä seitsemän kertaa. 1990-luvulla Riihelä innostui testaamaan kansansuosiotaan politiikassa ja oli Helsingin valtuustossa kokoomuksen edustajana 1997–2008.

Riihelä oli radiolegenda jo kadonneessa yhtenäiskulttuurissa. Kaikki tunsivat hänen äänensä.