Kuolleita: Elina Jyväs.
Ruokatoimittaja Elina Jyväs kuoli äkilliseen sairauskohtaukseen 30. kesäkuuta. Hän oli syntynyt 18. helmikuuta 1977.
Elina aloitti uransa 2000luvun taitteessa ja loi nopeasti verkoston, joka luotti tuoreen kasvatustieteen maisterin ja kotitalousopettajan kykyihin.
Vuosien varrella Elina teki vapaana toimittajana juttuja muun muassa Glorian Ruoka & Viiniin ja Helsingin Sanomiin. Viimeiset neljä vuotta hän toimi A-lehdissä Maku- ja Kaneli & Sokeri -lehtien tuottajana.
Työn ohella Elina piti Baking Instinct -blogia. Elinan sivupersoonan, aatelisneito Eleanora von Smöörin tarinoissa seikkailtiin makeuden maailmassa. Blogi siivitti Elinaa kirjoittamaan samannimisen leivontakirjan (Tammi 2014), jonka häikäisevä tyyli ja omaperäiset makuyhdistelmät tekivät siitä ajattoman klassikon.
Toukokuussa uudet tuulet kutsuivat Elinaa ja hän siirtyi viestintäyrittäjäksi. Tie oli valoisa ja avoinna.
Elina rakasti matkustamista, kulttuuria ja värikkäitä kukkia. Onnellisimmillaan hän oli turkoosin meren äärellä yhdessä rakkaittensa, miehensä Petterin ja poikansa Santerin kanssa.
Hulvattoman huumorintajuista ja lämminsydämistä Elinaa jäi kaipaamaan laaja ystävien ja kollegojen joukko.

Uusimmassa lehdessä
- Journalistit toivovat viimein pääsevänsä raportoimaan tuhotusta Gazasta vapaasti. Miten sotauutisointi onnistui?
- Yhdistykset haluavat liiton johtoon inhimillisen journalismin puolustajan, joka pärjää työehtoneuvotteluissa
- Puheenjohtajan on katsottava kevään huolia kauemmas
- Yleläiset jäivät odottamaan, kuka saa potkut. ”Nyt katselen ikkunasta järvelle”, sanoo Tapio Termonen.