Nimitys

Voittajan tiimiin

Timo Haapala, 52, aloitti Ilta-Sanomien politiikan erikoistoimittajana helmikuun alussa.

Miksi palaat pitkältä MTV-uralta Ilta-Sanomiin?

Vaihtelu virkistää, ja pitää käydä katsomassa, mitä muualle kuuluu, kun on vielä mahdollisuus. Ilta-Sanomat on tuttu talo, ja lehden eteneminen nettipuolella kiinnostaa. Se on jo tässä maassa nettikisan voittaja.

 

Mikä Maikkarista työntää?

Ei oikeastaan mikään. Sinne jää helkkarin hyvät kollegat, ja olen nähnyt ja oppinut siellä paljon. Mediahub pärjää ihan hyvin.

 

Miksi vaihdat toimittajaksi?

Ohjasin päivittäisrutiinia viisitoista vuotta. Nyt on enemmän aikaa erikoistua ja tehdä omaa työn jälkeä.

 

Päätoimittaja Ulla Appelsinilla on kärkkäitä mielipiteitä, kuten sinulla. Miten mahdutte samaan lehteen?

Ullalla on ihan terveitä näkemyksiä. Kumpikin meistä kirjoittaa valtavirrasta poiketen. Se täydentää suomalaista keskustelua, jossa kaikki tuppaavat olemaan samassa muotissa.

 

Miten käy Politiikan korjaussarjan?

Se ei jatku, mutta minulla on jo pohja-ajatuksia uudesta. Toki kevät on kunnallisvaalien takia kiireinen.

 

Symppaatko jotain poliittisen kenttämme osaa?

En. Antisympatia kohdistuu välillä voimakkaammin johonkin tahoon, mutta tasoittuu vuosien varrella. Pitää olla rohkeutta arvioida paitsi hallituksen myös opposition tekoja.

Miten olet löytänyt suurimmat uutisesi?

Kun pitää yhteyttä poliitikkoihin ja yhteiskunnallisiin piireihin, kuulee kaikenlaista, joskus vahingossa, joskus määrätietoisemmin.

Mitä teit töiden välillä?

Reissailin, lueskelin ja oleskelin – ja hyvää teki. Seurailin maailman menoa vähän ulkopuolelta.

 

Miltä politiikan toimittaminen näytti?

Mietin, kannattaako Talvivaara-keskustelua jatkaa, jos ei ole villoja. Pääministeriä pitää arvostella, mutta onko siinä myös ajojahtimaisuutta?

 

Mitä työasiaa kadut?

Ilkka Kanervan kohtelua ulkoministerinä. Siinä lyötiin lyötyä miestä, ja olen pohtinut, pettikö myös itselläni suhteellisuudentaju. Ainoa hyvä puoli on, että Kanerva toipui siitä.

 

Mistä olet ylpeä?

Ulkoministeriön vakoilupaljastus on urani suurin juttu. Asia oli historiallisestikin niin laaja, että jutusta voi olla ylpeä.

 

Millainen on pehmeä puolesi?

Niin ihmeelliseltä kuin se kuulostaakin, joskus myös kehun poliitikkoja. Pääsääntöisesti he tekevät erittäin tärkeää työtä ja uhraavat aikaansa suhteellisen pie-nellä palkalla Suomen ylläpitämiseen.

 

Mistä kysymyksestä itse suuttuisit?

En tykkää yksityiselämään menevistä kysymyksistä. Ymmärrän myös, että poliitikko suuttuu niistä, jos hän ei ole itse tuonut perhettään julkisuuteen.

Timo Haapala, 52, aloitti Ilta-Sanomien politiikan erikoistoimittajana helmikuun alussa. Sitä ennen hän työskenteli MTV:ssa 19 vuotta, viimeksi politiikan ja talouden esimiehenä. Sitä ennen hän työskenteli politiikan toimittajana Ilta-Sanomissa.