Kuolleita

Mainio kamera- ja seuramies

Kuolleita: Kari Nerg

Kuvaaja Kari ”Nero” Nerg kuoli 26. lokakuuta Tampereella 66-vuotiaana. Hän oli syntynyt 3. elokuuta 1950 Pihtiputaalla.

Nuoren miehen lupaavasti alkanut ambulanssikuskin ura päättyi Pihtiputaan kahdeksaan surmanluotiin. Järkyttävä kokemus sai Neron lähtemään töihin läheiseen kaivokseen. Yleen ja TV2:een hän tuli keväällä 1974 valo- ja kameramieheksi. Vuosien varrelle mahtui draamoja, kuten Tankki Täyteen, urheilukisoja, musiikkiohjelmia ja Pikku Kakkosia.

1990-luvun aikana Nero vakiinnutti paikkansa Ylen host broadcasters -tiimissä ja toimi kameramiehenä useissa olympiakisoissa. Hän erikoistui Jimmy jib -kamerakraanaan, josta hän ei täysin luopunut kuvaajana ja kuvasuunnittelijana. Nero rakasti tekniikkaa ja härveleitä. Nuorena hän toimi lentäjänäoman toimen ohella ja ajoi myös taksia.

Nero arvosti tiimityötä. Kesäillan valssiin hän vaati lopputeksteihin valaisijoiden kohdalle ”valosuunnittelun”. Kunnia sille, jolle se kuului.

Hänen viimeinen työkeikkansa oli Pekingin olympiakisoissa 2008. Sairastumisen merkkejä oli nähtävissä, ja kisojen jälkeen hän jäikin sairauseläkkeelle. Eläkeaikanaan hän sanoi kaipaavansa televisiotyön yhteisöllisyyttä ja työkavereita.