Journalisten

HSS valde bekanta namn

Vasabladet och ÖT anställde Patrick Sjöholm och Susanna Rönn. Syd-Österbotten värvade Ann-Sofie Långvik.

Det blev ingen stor cirkulation på redaktionerna i Österbotten när HSS Media i början av januari tillsatte de tre nya tjänsterna. Vasabladet och ÖT anställde två tidigare inhoppare, Patrick Sjöholm och Susanna Rönn, medan Syd-Österbotten gick utanför den egna redaktionen och värvade Ann-Sofie Långvik.

Hon har hört till Yle Vega Österbottens journalistgarde under de senaste tio åren och har bland annat gjort ett antal uppskattade radioreportage. Att nu förmedla nyheter genom att skriva är inget hon räds.

”Jag började som skrivande journalist 1993, men har också arbetat med ungdomsprojekt i Kristinestad under flera år och varit mammaledig. Det glimmade till när jag såg jobbannonsen och nu känns det spännande med nya arbetsuppgifter”, säger Långvik.