Kuolleita

Rempseä daami

Kuolleita: Anne Vihavainen.

Uutisvuoksen ja Etelä-Saimaan toimittaja Anne Vihavainen sai surmansa ampumavälikohtauksessa Imatralla 3. joulukuuta. Hän oli syntynyt Imatralla 19. maaliskuuta 1964.

Anne oli journalistina pitkälti itseoppinut. Hän opiskeli Jamilahden kansanopistossa ja Työväen akatemiassa, työskenteli Lappeenrannassa paikallisradioissa ja vuodesta 1997 alkaen Imatralla paikallislehti Uutisvuoksessa.

Hänestä kehittyi persoonallinen ja suosittu kolumnisti sekä taitava kulttuuri- ja ruokatoimittaja. Toimitusten yhdistyttyä vuonna 2012 Annesta tuli myös Etelä-Saimaan toimittaja.

Työkaverina Anne oli mahtava: suorapuheinen, luotettava, sydämellinen ja hauska. Annelta löytyi neuvot ja niksit kaikkeen, oli kyse ihmissuhdekiemuroista tai oikean viinin valinnasta. Hän oli tyylikäs ja samalla rempseä daami, jonka seurassa viihtyivät kaikki. Hän oli myös ISSY:n hallituksen pitkäaikainen jäsen.

Anne palasi vuorotteluvapaalta töihin vain muutamaa viikkoa ennen kuolemaansa, täynnä virtaa, ideoita ja elämäniloa. Työpöydälle jäi pitkä lista seuraavan viikon jutuista.

Työkavereiden lisäksi häntä kaipaavat puoliso, kaksi lasta ja suuri joukko muita läheisiä.