Kuolleita

Tv-lehdistön pioneeri

Kuolleita: Anna Kerttu Wiik.

Toimittaja Anna Kerttu Wiik kuoli Turussa 84-vuotiaana 23. heinäkuuta. Hän oli syntynyt Helsingissä 21.  maaliskuuta  1932.

Wiikin intohimoinen rakkaus kirjoihin juonsi alkunsa jo lapsuudesta. Hänen isänsä, kirjallisuuden professori Rafael Koskimies, toimi dramaturgina ja johtokunnan puheenjohtajana Suomen Kansallisteatterissa ja tutustutti myös tyttären läheisesti teatteriin jo 1940-luvulla.

Filosofian maisteriksi Wiik valmistui 1955 pääaineenaan arkeologia.

Isänsä tavoin myös tytär alkoi kirjoitella kirja-arvosteluja Uuteen Suomeen, ja päätyi sitä kautta 1960-luvulla toimittajaksi samaan konserniin kuuluvaan televisolehteen Katsoon. Historiaan, kirjallisuuteen ja teatteriin erikoistuneelle toimittajalle löytyi lehdessä käyttöä.

Elämä oli Wiikin mielestä itsensä sivistämistä, ja hän suoritti 65-vuotiaana filosofian lisensiaatin tutkinnon.

Yli 30 vuotta kestäneen työrupeaman aikana Katson toimitukseen kertyi mittava kirjasto, jota Wiik hoiti. Hän suositteli auliisti kirjoja jokaiselle, ja onnistui istuttamaan moniin muihinkin rakkauden kirjoihin.

Lukeminen, matkustaminen ja erityisesti perheen mökki Espoon Nuuksiossa olivat rakkaita Wiikille, mutta kaikkein tärkeimmät hänelle olivat tytär Laura ja tyttärentytär Elina.