Kuolleita

Kulttuurin moniottelija

Kuolleita: Olli Pellikka.

Toimittaja, kulttuurivaikuttaja, HuK Olli Pellikka kuoli sairauskohtaukseen 19. elokuuta Helsingissä 67-vuotiaana. Hän oli syntynyt Turussa 3. helmikuuta 1949.

Turkulaisuus oli yksi Ollin perusominaisuus, sikäläinen puhetapa hänen tavaramerkkinsä. Olli pääsi ylioppilaaksi Turun Normaalilyseosta 1968. Hän opiskeli Turun yliopistossa kirjallisuustiedettä, historiaa, sosiologiaa ja filosofiaa. Hän oli tuolloin myös Turun ylioppilasteatterin tarmokas jäsen.

Toinen Ollin persoonaa voimakkaasti värittänyt piirre oli rakkaus Irlantiin. Hän opiskeli 1974 – 1975 Dublinissa, ja hänestä tuli Suomi–Irlanti-seuran pitkäaikainen toiminnanjohtaja ja irlantilaisen kulttuurin johtava tuntija ja tunnetuksi tekijä Suomessa.

Olli oli todellinen kulttuurin moniottelija: radio-ohjelmien tekijä, teatteriohjaaja ja näyttelijäkin, itse sanoituksia tehnyt musiikkimies ja laulaja, yksi Turun Ruisrockin perustajista, tietävä matkaopas miltei missä maassa tahansa. Isossa miehessä riitti energiaa vaikka muille jakaa.

Olli oli järjestöihminen, freelancetoimittaja-aktiivi, muun muassa RTTL:n hallituksen ja Journalistiliiton valtuuston jäsen. Suomen Journalistiliiton ansiomerkin hän sai 2010.