Kuolleita

Journalismin sekatyöläinen

Kuolleita: Leo Zimmermann

Toimittaja Leo Zimmermann kuoli Rovaniemellä 28. toukokuuta 80-vuotiaana. Hän oli syntynyt Viipurissa 26.  joulukuuta  1935.

Lapin Kansassa, Pohjolan Sanomissa ja Pohjolan Työssä työskennellyt Zimmermann oli monipuolinen toimittaja. Hän toimi uutis-, urheilu-, kulttuuri- ja politiikan erikoistoimittajana sekä eläkkeelle jäätyään arvostettuna ja ärhäkkänä kolumnistina muun muassa kaupunkilehti Roi Pressissä.

”Leksa” oli journalisti, joka ei mahtunut rivitoimittajan raameihin. Hän oli yhteiskunnallisesti aktiivinen ”kuusikymmenlukulainen”, journalismin sekatyöläinen ja kriittinen ajattelija, joka oli aina valmis teroittamaan kynänsä esimerkiksi seniorikansalaisten aseman, oman kaupunginosansa hyvinvoinnin tai Ounasvaaran jäljellä olevan metsäluonnon puolustamiseksi. Hän hoiti kotikaupunkinsa asioita myös toimiessaan Sdp:n kaupunginvaltuutettuna ja kirkkovaltuutettuna.

Leo Zimmermann kuului Lapin värikkäisiin lehtimieslegendoihin, joka tunnettiin laajalti myös muualla Suomessa. Hänen usein suorasukaisen ja kriittisen kuorensa alla asui rehellinen ja huumorintajuinen ihminen. Zimmermann oli ”vanhan polven, pitkän linjan” journalisti, jolle työ oli koko elämä.

Kirjoittajat ovat Leo Zimmermannin kollegoja ja ystäviä.