Kuolleita

Ulkoasutaiteilija

Kauppalehti Option ilmiasun rakentanut AD Helena Tikkanen menehtyi toistuvien syöpien uuvuttamana Terhokodissa perjantaina 4. maaliskuuta. Hän oli 67-vuotias. Hän oli syntynyt 24. 10. 1948 Lappeenrannassa.

Helena valmistui Taideteollisesta korkeakoulusta 1972. Opintojen jälkeen hän rakensi ulkoasua Viikkosanomiin ja Me Naisiin. Hän työskenteli myös Lehtimiesten Jaanassa.

Kauneimman uran Helena teki Kauppalehdessä. Hänestä tuli uuden aikakauslehden, Kauppalehti Option AD 1985. Hän loi ulkoasun lehteen, jossa paiskasivat kättä liike-elämän kovat asiat sekä lifestylen suloinen turhuus. Lehti on kestänyt.

Helena oli lahjakkuus. Kun reportteri laski hänen pöydälleen metrin tekstiä ja kuvaaja satoja valokuvia, hän taikoi niistä Optioon valloittavan kokonaisuuden. Hän osasi vivahteet ja tunnelmat eikä ampunut yli. Hän opetteli talousasioita. Sekin auttoi ulkoasutyössä. Jutut saivat oikeat suhteet. Työstään hän sai kansainvälisiä ulkoasupalkintoja.

Helena ei pitänyt suurta meteliä itsestään. Hän harrasti kuvataiteita. Hän tunsi tekijät venäläisklassikoita myöten. Hän oli taitava akvarellimaalari. Onnekkaimmilla ystävillä on kotonaan Helenan maalaus. Hänen siveltimensä kepeä jälki auttaa ikävän keskellä.

Kirjoittaja on Helena Tikkasen ystävä ja työtoveri.