Journalismi

Keskustelua vihasta

Freelancejournalistien Vihaillassa 20.  huhtikuuta keskustellaan vihapuheesta, selviytymiskeinoista, rikosilmoituksen tekemisestä ja siitä, miten Journalistiliitto voi auttaa.

Journalistin (4/2016) kyselyssä joka kuudes vastaajista kertoi tulleensa uhkailluksi parin viime vuoden aikana. Kyselyyn vastasi 1 400 Journalistiliiton jäsentä.

Mediatalon ulkopuolella toimiva freelancer on vihavyörytyksen kohteena monella tavalla yksin. Häneltä puuttuu työsuojeluvaltuutettu, työyhteisö ja työnantaja, jonka vastuulla on puuttua asiaan.

Freelancejournalistien järjestämässä vihaillassa käydään läpi vihapuhetta ja selvitymiskeinoja freelancereiden näkökulmasta.

Alustajina ovat tutkija Reeta Pöyhtäri Tampereen yliopistosta, freelancetoimittaja Noora Vaarala, toimittaja Tuomas Muraja, kriisi-, trauma- ja katastrofiasiantuntija, psykologi Eija Palosaari sekä Journalistiliiton lakimies Jussi Salokangas.

Keskustelunaiheita ovat muun muassa media, vihapuhe, selviytymiskeinot ja kuinka tehdä rikosilmoitus ja se, miten Journalistiliitto voi auttaa.

Vihailta 20. 4. kello 17 – 19.30 Ravintola Pullman Bar, Helsinki Ennakkoilmoittautuminen: freet.fi