Kuolleita

Päätoimittajana yli 26 vuotta

Kuolleita: Paavo ”Pasi” Seppänen.

Metsälehden pitkäaikainen päätoimittaja Paavo (Pasi) Seppänen menehtyi sairauteen 4. tammikuuta Helsingissä. Hän oli 66-vuotias. Seppänen syntyi 1. huhtikuuta 1949 Virtasalmella. Hän opiskeli toimittajatutkintoa Tampereen yliopistossa, mutta työelämä houkutteli mukaansa kesken opintojen. Kokemusta karttui Savon Sanomissa, Uudenkaupungin Sanomissa, Helsingin Sanomissa ja Länsi-Uusimaassa sekä freelancetoimittajana.

Metsälehdessä Seppänen aloitti 1979. Vuonna 1983 hänet nimitettiin päätoimittajaksi ja 1995 Kustannusosakeyhtiö Metsälehden toimitusjohtajaksi. Toimitusjohtajan tehtävän ohella hän jatkoi päätoimittajana aina eläkkeelle siirtymiseensä saakka 2010.

Paavo Seppänen oli määrätietoinen ja innostava. Hän osasi ennakoida ilmiöitä ja kehitellä uusia väyliä tiedon välittämiseen. Lehden rinnalle syntyi metsäaiheisia kirjoja, verkkopalveluja ja aikakauslehti Metsälehti Makasiini. Parin hengen toimitus kasvoi yli 30 vuotta kestäneen uran aikana 22 hengen kustantamoksi.

Paavo Seppänen arvosti nautintoja kuten purjehdusta, kulinarismia ja hyviä keskusteluja. Hän harrasti myös metsästystä ja metsänhoitoa. Sairauden oireet yllättivät kesken kevään istutustöiden.