Iina Lievonen-Thapan kirja summaa pienlehtien kokemuksia monikanavaisuudesta.
Kulttuuri- ja mielipidelehtiä tehdään usein ”rakkaudesta lajiin”, mutta miten saada rakkauden resurssit riittämään, kun nykyaika vaatii läsnäoloa joka tuutissa?
”Lehden tavoite pitää miettiä tarkkaan ja se, mitkä kanavat sitä palvelevat. Tehtävää ei kannata haalia enempää kuin pystyy kunnolla hoitamaan”, sanoo graafinen suunnittelija Iina Lievonen-Thapa.
Hänen kirjansa Pienlehti paperista pikseliin – monikanavainen julkaiseminen pienlehdessä summaa Kultti ry:n jäsenlehtien ja kirjoittajan omia kokemuksia aiheesta. Lievonen-Thapa on ollut tekemässä uudistusta Kulttiin kuuluvalle Ydin-lehdelle ja perustamassa Todellisuuden tutkimuskeskus -kollektiivin julkaisua Ice Hole – The Live Art Journal.
Performanssitaidetta käsittelevä Ice Hole tehtiin verkkoon, koska aihe toimii videolla ja tavoitteena on kansainvälinen verkosto. Kun tekijät ovat yhtä kuin lukijat, liikaa syvällisyyttä ei tarvitse pelätä.
”Toisaalta julkaisu tarvitsee selkeän konseptin ja rakenteen etenkin, kun tekijät eivät työskentele kokopäiväisesti yhdessä.”
Iina Lievonen-Thapa: Pienlehti paperista pikseliin
RPS-yhtiöt 2015