Työelämä

Toivo ja huoli vuorottelevat

Alma Media myi asiakasviestintää tekevän Alma 360:n Otavamedialle. Kaupan käytännön seuraukset selviävät henkilöstölle asia kerrallaan.

Alma Media ilmoitti 29. syyskuuta yhdistyvänsä Talentumin kanssa ja 1. lokakuuta myyneensä asiakasviestintää tekevän Alma 360:n Otavamedialle.

”Talentum-uutisen jälkeen tsekkasimme, että siellä ei ole asiakasviestintää ja ajattelimme olevamme turvassa. Kun parin päivän päästä kerrottiin, että meidät on myyty, olihan se järkytys”, sanoo Alma 360:n pääluottamusmies Sami Turunen.

Otavamedia yhdistää Asiakasviestintänsä, Alma 360:n sekä aiemmin hankkimansa DeCo Median ja MCI Pressin yhdeksi yhtiöksi, jonka toimitusjohtaja on Mika Suortti. Sami Turusen mukaan alkushokin jälkeen uusia isäntiä kohtaan on syntynyt varovaista luottamusta ja toivoa.

”Ehkä mahdollisuutemme ovat uudessa isossa yhtiössä paremmat kuin mitä ne olisivat olleet pienenä tekijänä Alman ja Kauppalehden kyljessä. Huippumodernia Alma-taloa tulee ikävä, mutta toivomme, että perheyhtiössä suhde työntekijöihin olisi hieman inhimillisempi kuin Alman tapaisessa pörssiyhtiössä.”

 

Alma 360:n henkilöstö on jo nähnyt uudet työkaverinsa ja Otavamedian tilat, joihin se muuttaa viimeistään vuoden vaihteessa. Uuden yhtiön toimintaa miettivät integraatioryhmät ovat jo aloittaneet toimintansa.

”Luottamushenkilöiden mukanaolo on tärkeää varsinkin ryhmissä, joissa pohditaan työkulttuurien, -tapojen ja -ehtojen yhdistämistä. Meillä on kaikissa yhtiöissä paras tatsi käytännön työhön ja siihen, mitä henkilöstö ajattelee, toivoo, pelkää ja odottaa”, Turunen sanoo.

”Erilliset henkilöstöedut ovat vuosien varrella paljolti karsiutuneet, mutta työn kannalta meille tärkeitä ovat muun muassa modernit työvälineet ja etätyömahdollisuus.”

Alma 360:ssa loppuivat noin vuosi sitten edelliset yt-neuvottelut, joissa irtisanottiin 12 työntekijää. Yrityskaupasta Alma Media tiedotti, että se ei vaikuta henkilöstöön. Sittemmin uudelta johdolta on kuultu myös, että ihan kaikille työtehtäviä ei voida täysin taata.

”Nyt siirrymme vanhoina työntekijöinä ja vanhoilla sopimuksilla uuteen yhtiöön, ja työt jatkuvat toistaiseksi entiseen tapaan. Silti pitää olla realisti: kun neljä yritystä lyödään yhteen, kyllä sieltä joku saattaa olettaa jotain löysää löytyvän”, Turunen sanoo.

”Toisaalta löysät on viime vuosina aika lailla niistetty. Pitää toivoa, että fuusiolla haetaan ja saadaan sellaista lisäarvoa, joka poikii lisää työtä.”