Journalismi

Parasta kuvajournalismia

Maailman parhaina palkittuja lehtikuvia voi katsella Helsingin Sanomatalossa 21. elokuuta alkaen.

Helsingin Sanomatalon näyttelyssä nähdään jo toisena vuonna peräkkäin maailman arvostetuimmassa kuvajournalismikilpailussa palkittuja kuvia. Kaikkiaan 58. World Press Photossa vuoden 2014 parhaaksi lehtikuvaksi valittiin tanskalaisen Mads Nissenin kuva pietarilaisesta miespari Jonista ja Alexista. Otos kuuluu venäläistä homofobiaa käsittelevään projektiin.

Näyttelyä sponsoroivat Canon ja Helsingin Sanomat. Toimituspäällikkö Ari Kinnari sanoo, että Hesari on hyvin mahdollisesti mukana näyttelyn saamiseksi Suomeen jatkossakin. Kinnarin mukaan valokuvan merkitys journalismissa kasvaa koko ajan. Oman lehtensä kuvajournalismin Kinnari näkee muuttuneen tabloidiin siirtymisen jälkeen vain hiukan.

”Kuvia mahtuu tietenkin lehteen aiempaa vähemmän. Näin yksittäisen kuvan arvo on helposti suurempi kuin ennen. Meille on edelleen ensiarvoisen tärkeää, että meillä on lähettää omia kuvaajiamme paikalle, kun jotakin tapahtuu.”

Näyttely kiertää sadassa kaupungissa ja 45 maassa.

World Press Photo Sanomatalossa 21. 8.  –  10. 9.