Media-ala

STT vähentää kolmanneksen toimituksen työntekijöistä

STT-Lehtikuva tähtää jopa 28 henkilötyövuoden vähentämiseen 17. huhtikuuta alkaneissa yt-neuvotteluissa.

STT-Lehtikuva tähtää jopa 28 henkilötyövuoden vähentämiseen 17. huhtikuuta alkaneissa yt-neuvotteluissa. Toimitusosaston puheenjohtajan Hannu Aaltosen mukaan tunnelmat toimituksessa ovat apeat ja masentuneet.

”Edellisistä väenvähennyksistä on vain puolitoista vuotta ja sen jälkeen henkilöstö on tehnyt parhaansa uudessa organisaatiossa. Siksi tämä tuntuu surulliselta”, Aaltonen sanoo.

Henkilöstön tavoite neuvotteluissa on mahdollisimman monen työpaikan säilyttäminen. STT-Lehtikuvalla on noin 140 vakituista työntekijää, joista noin sata on toimituksellisissa töissä. Täysimääräisenä toteutuessaan STT:n toimituksellinen väkimäärä pienenee noin kolmanneksen.

Vähennystentarpeen syy on STT-Lehtikuvan asiakaskato ja liikevaihdon pienentyminen, kun moni mediatalo on luopunut yhtiön palveluiden käytöstä. Helmikuussa Helsingin Sanomat ilmoitti luopuvansa STT:n tekstipuolen palveluista.

Journalistiliiton työehtoasiamies Jussi Salokangas pitää väenvähennystarvetta isona, mutta ymmärtää, että vähennyksiä on mahdotonta välttää.

”Taloudelliselle tilanteelle ei voi mitään. STT:n on hyvin vaikea saada uusia asiakkaita”, Salokangas sanoo.

Yt-neuvottelujen ulkopuolelle jää STT Viestintäpalvelut, jonka liiketoiminta kasvaa ja on kannattavaa. Viestintäpalvelut myy tiedotejakelua, mediaseurantaa, uutistuotteita ja koulutusta yrityksille ja yhteisöille.

STT-Lehtikuvan toimitusjohtaja Mika Pettersson ei kommentoi Journalistille, voisiko osa journalisteista sijoittua Viestintäpalvelut-yksikköön.

”Yt-prosessi on vasta alkanut, enkä halua kommentoida keskeneräistä asiaa”, Pettersson sanoo.

Neuvottelut päättyvät 10. kesäkuuta mennessä.

 

Oikaisu: Journalistin (6/2015) STT-Lehtikuvan yt-neuvotteluita koskevan uutisen otsikossa oli virhe. STT aikoo vähentää kolmanneksen toimituksellista työtä tekevistä työntekijöistä, ei koko henkilöstöstä kuten otsikossa todetaan. Verkkolehden otsikko muutettu 4.5.2015 kello 10.00.

Lue lisää aiheista: