Media-ala

Ruokakulttuurin vaikuttaja

Kuolleita: Kiia Renko.

Ruokatoimittaja Kirsi-Marja (Kiia) Renko kuoli sairauden uuvuttamana 5. helmikuuta. Hän oli syntynyt vuonna 1965.

Kiia aloitti ruokatoimittajan uransa avustamalla Kotiliettä. Koti ja keittiö -lehden ruokatoimittajana hän aloitti vuonna 1998 ja siirtyi Kodin Kuvalehteen vuonna 2001. Hän teki viime vuoden loppupuolelle asti ruokajuttuja lähes jokaiseen Kodin Kuvalehteen.

Kiia vaikutti Suomen suurimman naistenlehden ruokatoimittajana merkittävästi suomalaiseen ruokakulttuuriin ja siihen, mitä kodeissa kokattiin. Hänellä oli ainutlaatuinen taito kehittää helppoja ja maistuvia reseptejä ja näin innostaa lukijoita ruoanlaittoon.

Työyhteisössä ja lähipiirissään Kiia oli ystävä, joka verkostoi muut yhteisöksi. Kiian upeat kuvauskakut syötiin toimituksessa aina yhdessä. Hän näki vaivaa ystäviensä eteen, luontevasti, iloisesti ja paneutuen. Jokainen, joka tapasi hänen Amandansa tai Onninsa, tiesi siitä lähtien, millainen kultakimpale kehittyy loputtomalla huolella ja hellyydellä kasvatetusta labradorinnoutajasta.

Kiia oli aina optimisti. Sairautensa aikana hän halusi keskittyä elämään, rakastamansa työn tekoon ja tulevaisuuteen.

Kirjoittaja oli Kiia Rengon työkaveri Kodin Kuvalehdessä 2005  –  2012.