Journalismi

Vältä sankariörveltäjää

Suunnitteletko juttua tipattomasta tammikuusta? Muista antaa riskeistä valistaessa myös välineitä siihen, miten haitalliseen alkoholinkäyttöön voi puuttua. Näin toivoo THL:n erityisasiantuntija Marjatta Montonen, yksi Perusteltua vai potaskaa -seminaarin puhujista. Tammikuussa järjestettävä seminaari käsittelee päihteiden ja niihin liittyvän tutkimuksen uutisointia. Se on osa pohjoismaista kiertuetta. Samansisältöinen seminaari järjestetään myös Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa.

Jos Montonen saisi päättää, ”sankarillinen örveltäminen” jäisi jutuista pois. Esimerkiksi ”viinarallia” hän pitää erityisen huonona terminä. Tallinnan-lautalta ei näet juuri tuoda väkeviä, vaan enimmäkseen olutta. ”Ralli” taas saa toiminnan kuulostamaan hauskalta.

Alkoholimainonnan säätelyn ja holhoamisen kritiikkiä Montonen ei purematta niele.

”On hyvä muistaa, että haloolla on aina ruokkijansa”, hän sanoo.

Seminaarissa puhuvat myös toimittaja Päivi Repo, professorit Heikki Hiilamo ja Esa Väliverronen sekä Suomen tiedetoimittajain liiton pääsihteeri Ulla Järvi.

Perusteltua vai potaskaa? -seminaari Helsingissä 15. tammikuuta
www.nordicwelfare.org