Journalismi

Raivostuminen tekee hyvää

Toimii. Valikoituja onnistumisia.

Syksyllä 35 vuotta täyttänyt Kansanradio on mielipiteitä jakava helmi. Toiset se karkottaa Radio Suomen taajuudelta, toiset se houkuttelee vastaanottimen ääreen. Ajoittain ohjelman ystäväkin saattaa raivostua soittajien monenkirjavista kannoista. Se tekee ihan hyvää.

Taidolla toimitettu ohjelma on pitänyt suosionsa. Ylen mukaan Kansanradiolla on viikottain yli 400 000 kuulijaa. Juhlalähetyksessä kysymyksiin vastasi tasavallan presidentti.

Osalle Kansanradio on vain ironista viihdettä. Yli sadan viikottaisen soiton perusteella äänimuotoiselle yleisönosastolle on kuitenkin aito tarve. Se luo puhelintoivekonserttien tapaan yhteisöllisyyttä, asiapitoisesti.

Kaikissa ohjelmissa luetaan nykyisin nettikommentteja, mutta harvassa kansaa kuunnellaan aidosti. Kansanradiossa kuunnellaan, vaikka mielipiteensä esittäisi laulaen.