Journalismi

Kelan luukulla

Toimii. Valikoituja onnistumisia.

”Julkinen tiedote” lukee Kelan Elämässä – Mitt i allt -lehden apinalaatikossa. Virallisesta roolistaan huolimatta Elämässä on täysverinen journalistinen tuote: lehdessä on ajankohtaisia poimintoja ja havainnollistavia grafiikoita sosiaalietuuksien maailmasta sekä ihmisläheisiä juttuja Kelan asiakkaista.

Elämässä suhtautuu etuuksiin ja tukiin luontevasti. Kelan luukku ei ole lehden maailmassa paikka, jossa asioivat vain huono-osaiset. Elämässä muistuttaa, että Kela palvelee käytännössä kaikkia suomalaisia.

Valitettavasti Kela itse ei taida arvostaa lehteänsä tarpeeksi, sillä Elämässä ilmestyi viimeisen kerran lokakuussa. Ensi vuonna sen korvaa samanniminen kerran vuodessa tehtävä opas. Toivottavasti lehden journalistinen ja selkeä ote säilyy oppaassa.