Journalismi

Toivo elää Detroitissa

Kuvaviesti.
Kuvaviestin viejä valitsee kiinnostavat ajankohtaisen valokuvan, kertoo siitä ja valitsee seuraavan viestinviejän.

Detroitin kaupungin tilanteesta kertovan jutun yhteydessä julkaistu Markus Henttosen otos tiivistää koko artikkelin viestin yhteen kuvaan. Kaupunki on konkurssissa, mutta toivo elää. Taistelu jatkuu, periksi ei anneta. Magnum-koira valmiina seuraavaan seikkailuun, kuvassa oleva Dennell tunnustaa kotikaupunkinsa väriä niin kuin vain detroitilainen osaa.

Kaupungin symboliksi muodostunut D-lippis yhdistettynä autioon kaupunkimaisemaan tekee selväksi, että kuvaa ei olisi voitu ottaa missään muualla.

Kuvasta tekee mielenkiintoisen myös se, että oikeassa kontekstissa se olisi voitu julkaista myös muotikuvana. Kauhtunut fleece, rennot korissortsit ja käytännölliset kävelykengät – tätä lähemmäksi normcorea ei pääse.

kaarle.hurtig@gmail.com
Kirjoittaja on yrittäjä.