Nimitys

Suvi Tanner halua tuoda Keskipohjanmaahan työn iloa ja kokeilun kulttuurin

Kasvatustieteiden maisteri Suvi Tanner, 47, aloitti Hilla Groupin Keskipohjanmaan ja Kokkolan uutena päätoimittajana 21. elokuuta. Hän siirtyi tehtävään norjalaisesta mediakonsernista Schibstedistä, jossa hän toimi Suomen kaupallisten sisältöjen tiimin vetäjänä. Hän on aiemmin työskennellyt sisältöjohtajana Era Contentilla, kehityspäällikkönä Alma Medialla, uutispäällikkönä Aamulehdessä ja Lapin Kansassa sekä tuottajana ja toimittajana muun muassa Lapin Kansassa, Turun Sanomissa ja Vakka-Suomen Sanomissa

Olit neljä vuotta viestintä- ja markkinointitehtävissä. Mikä veti takaisin journalismin pariin? 
Toimitusten sisäänrakennettu halu vahvistaa demokratiaa ja yhteiskuntaa ja tietenkin se nälkä tehdä asioita muiden ihmisten puolesta. Tämä oli niin kiinnostava työtarjous, ettei siitä voinut kieltäytyä. Oli kuitenkin hyvä veto hypätä uudelle alalle. Opin todella paljon esimerkiksi liiketoiminnasta ja myös journalismista yleisön näkökulmasta. 

Mitä oppeja tuot omaan lehteesi norjalaisilta? 
Opin Schibstedillä erityisesti työntekemisen kulttuurista ja työn ilosta, johon kuuluvat asioiden kokeilu ja sparraaminen ja myös epäonnistumisen mahdollisuus. Sellaisen työkulttuurin haluan tuoda Kepariin. Haluan, että voimme tasa-arvoisesti hyödyntää jokaisen osaamista niin, että jokaisella on mahdollisuus kokeilla ja osallistua. Toiminnan pitää pohjautua yhteisiin arvoihimme. 
 
Viime kevään muutosneuvottelut olivat hyvin raskaat toimituksellesi. Minkälainen tunnelma sillä nyt on?  
Hyvä. Ihmiset ovat puhuneet kahden kesken minulle avoimesti, ja he haluavat kohti uutta. He eivät peittele sitä, että keväällä oli rankkaa, mutta eivät halua kieriskellä enää kevään tunnelmissa. Meininki on mielestäni avoin ja kunnianhimoinen. 

Konserni vähensi keväällä väkeä, mutta toivoo laadukkaampaa sisältöä. Miten koet pienentyneiden resurssien ja laadullisten tavoitteiden välisen ristiriidan?  
Me olemme itse se ”konserni”, ja haluamme tehdä laadukasta sisältöä lukijoillemme, emme siksi, että joku muu jossain niin toivoo. Laadukkaasti tekeminen ei välttämättä tarvitse lisää aikaa tai väkeä, vaan hyvää laatua voi tehdä pienelläkin porukalla. Turha itkeä sen perään, mitä joskus on kenties ollut. 

Miten saat työasiat pois mielestäsi?  
Valmennan 12–13-vuotiaiden tyttöjen jalkapallojoukkuetta, mutta teen sitä nyt vähemmän, kun joukkue on Tampereella, kuten perheenikin, ja itse asun Kokkolassa. Välillä juoksen pitkin metsiä tai etenen luonnossa suksilla tai kajakilla tai juoksen itse pallon perässä.  
 
Kuka tai ketkä ovat ammatillisia esikuviasi? 
Lähestulkoon kaikki ne ihmiset, joiden kanssa olen tehnyt noin reilun kahdenkymmenen työurani aikana. Havainnoin koko ajan sitä, miten muut tekevät työtä ja koitan oppia heiltä.  

Mitkä ovat vahvuutesi toimituksen innostamisessa? 
Innostun itse todella helposti ja sitä on vaikea peitellä. Yleensä se innostus tarttuu. Uskallan myös kysyä tyhmiä kysymyksiä ja kyseenalaistaa, ja se saa muut tekemään samoin. Haluan perustelut muutoksille ja vaadin niitä myös itseltäni. 

Hilla Group vähensi viime keväänä Keskipohjanmaan printtiversion ilmestymiskertoja viiteen päivään viikossa. Milloin lehti siirtyy kokonaan digitaaliseksi? 
Minun näkemykseni ei ratkaise, vaan mahdolliset ratkaisut perustuvat vain siihen, mitä lukijat haluavat. Jos ihmiset haluavat tilata edelleen printtiä, niin totta kai me teemme printtiä, vaikka ykkösprioriteettimme onkin digitilausmäärien kasvattaminen.