Media-ala

Karjalainen aloittaa muutosneuvottelut – irtisanominen uhkaa viittä työntekijää 

Karjalaisen muutosneuvottelut koskevat sekä lehteä että radiota.

Sanomalehti Karjalainen Oy aloittaa muutosneuvottelut.  

Neuvottelut koskevat Karjalaisen ja radiokanava Karjalainen Sykkeen toimituksia. Niiden piirissä on noin 45 henkilöä. Työnantajan arvion mukaan neuvottelut voivat johtaa enintään viiteen irtisanomiseen. Lisäksi mahdollisia ovat enintään viidentoista päivän mittaiset lomautukset.  
 

Sanomalehti Karjalainen Oy:n mukaan muutosneuvottelut johtuvat liikevaihdon laskemisesta pienentymisestä, mainosmarkkinan kuihtumisesta ja yhtiön tulevaisuudennäkymien heikentymisestä.  
 

Karjalaisen pääluottamushenkilö Olli Sorjonen sanoo, että työntekijät sekä odottivat ilmoitusta muutosneuvotteluista että yllättyivät siitä. Karjalainen ilmoitti maaliskuussa luopuvansa painetusta sunnuntainumerostaan. Karjalaisen omistajakonserni PunaMusta Media puolestaan ilmoitti huhtikuun lopussa muun muassa painoliiketoimintaa koskeneista muutosneuvotteluista. Ne eivät koske konsernin toimituksellista henkilökuntaa. 
 

”Kyllähän tätä hieman osattiin pelätä”, Sorjonen sanoo.  

”Kaikki tietävät alan yleisen kehityksen, levikkien ja myyntien vähenemisen. Aina tällainen ilmoitus ihmisiä silti hiukan hätkäyttää.” 
 

Sorjonen huomauttaa, että Karjalaisen toimitus on selvinnyt muutosneuvotteluista viime vuosina ilman irtisanomisia.  Viimeksi huhtikuussa 2021 medialiiketoiminta jäi konsernin ison muutosneuvottelukierroksen ulkopuolelle.  
 

”Siksi ajatus viiden ihmisen irtisanomisesta on kyllä pysäyttänyt. Se on yli kymmenen prosenttia toimituksellisesta henkilökunnasta.” 
 

Karjalaisen muutosneuvottelut alkavat ensi maanantaina. Ne kestävät vähintään 14 vuorokautta.