Nimitys

Matkailutoimittaja inspiroituu oman polkunsa löytäneistä ihmisistä

Tanja Eranto, 52, aloittaa marraskuussa Matkailulehden uutena päätoimittajana. Hän työskenteli aiemmin markkinointiviestintäpäällikkönä Wulff-Yhtiöt Oyj:ssä. Matkailulehti on Suomen Matkailijayhdistyksen jäsenlehti, joka on erikoistunut kotimaan matkailuun.

Miksi hait Matkailulehteen töihin?

Olen ammatti-identiteetiltäni kirjoittaja ja viestijä, ja kirjoittamisen lisäksi konseptointi ja uudistaminen on minulle luontaista. Työni on yhdistelmä kaikkia tietoja ja taitoja, joita minulle on opinnoista ja työelämästä kertynyt.

Millaista on palata viestinnän töistä journalismin pariin?

Rakastan tarinallisuutta ja toisaalta informaation jakamista. Uskon, että kokemus journalismista, viestinnästä ja digitaalisesta markkinoinnista ovat kaikki omalla tavallaan hyödyksi tulevassa työssäni.

Miten aiot hyödyntää aiemmin oppimaasi uudessa työssäsi?

Olen tehnyt esimerkiksi digitaalista markkinointia, josta on hyötyä ensi vuoden nettisivu-uudistuksessa sekä uutiskirjeessä. Olen myös aiemmin työskennellyt eri julkaisujen tuotannossa ja tehnyt lehteä. Varmasti kaikki kokemus tulee käyttöön.

Millaista uutta sisältöä haluat tuoda Matkailulehteen?

Tutustumme aiempaa enemmän kotimaahan ja poimimme lehteen matkailukohteita, jotka eivät ole vielä kovin tunnettuja tai esiteltyjä. Tavoitteeni on tehdä lehdestä myös aikakauslehtimäisempi ja tuoda siihen lisää reportaaseja, henkilökuvia ja kolumneja. Haluaisin myös, että nyky-yleisön lisäksi muutkin matkailusta kiinnostuneet kiinnostuisivat lehdestämme. Tällä hetkellä yleisöön kuuluvat pääosin vain matkailijayhdistyksen jäsenet sekä erilaiset matkajärjestäjät ja -toimistot.

Millä tavalla aiotte uudistaa lehden verkkoversiota ja miten se toimii yhdessä printin kanssa?

Uudistamme koko julkaisukonseptin. Parhaillaan mietimme verkon ja printin visuaalisuutta ja sisältöä. Lehden sisällössä otetaan huomioon matkailun sesongit, ja verkossa voimme reagoida nopeammin ajankohtaisiin tapahtumiin ja uutisiin. Näin laajasti vastuulliseen kotimaanmatkailuun erikoistunutta verkkojulkaisua ei taida olla, joten innolla lähdemme sellaista rakentamaan.

Kuka on ammatillinen esikuvasi?

Minua inspiroivat hyvät sanankäyttäjät, jotka kirjoittavat hyvää kieltä ja elämyksellisiä tekstejä, sekä rohkeat, oman polkunsa löytäneet ihmiset.

Matkustatko itse paljon?

Kyllä, kotimaassa varsinkin! Varsinkin etätyön suomien mahdollisuuksien kautta olen päässyt entistä enemmän liikkumaan ja reissaamaan Suomessa niin, että olen voinut yhdistää työn ja matkailun. Olen päässyt tutustumaan moniin erilaisiin paikkoihin, ja se tulee jatkumaan!

Lue lisää aiheista: