Media-ala

Sanoma Lifestylen muutosneuvottelut päätökseen – kaksi työsuhdetta päättyy

Sanoman aikakauslehtiyksikön Sanoma Lifestylen muutosneuvottelujen seurauksena päättyy kaksi työsuhdetta.

Sanoman aikakauslehtiyksikössä Sanoma Lifestylessä 25. tammikuuta alkaneet muutosneuvottelut ovat päättyneet. Neuvotteluiden seurauksena kaksi työsuhdetta päättyy.  

Neuvottelut koskivat yksikön yhdeksän hengen graafikkotiimiä. Neuvottelujen alussa työnantaja arvioi, että uhan alla on enintään kolme työpaikkaa. 

Sanoma Lifestylen aikakauslehtien graafikot siirrettiin pari vuotta sitten osaksi osaksi lehtien yhteistä graafikkotiimiä sen sijaan, että he olisivat lehtien “omia”. Liiketoimintajohtaja Iiro Kulvik kertoi tammikuussa Journalistille, että neuvottelujen taustalla on tämä järjestely. 

”Uudet toimintatavat ovat onnistuneet erinomaisesti, mutta emme ole pystyneet siirtämään kaikkea niistä saatua tuottavuushyötyä uusiin tehtäviin. Nyt tilanne on se, että meillä ei ole tekemistä ihan yhtä paljon kuin tekijöitä”, Kulvik sanoi. 

Muutosneuvottelujen alettua Kulvik sanoi uskovansa, että niissä voisi löytyä luovia ratkaisuja, joilla työsuhteet voitaisiin säilyttää.  

Miksi niitä ei löytynyt? 

”Neuvotteluissa pääsimme kolmesta vähennyksestä kahteen, mutta kokonaan niitä ei pystytty välttämään. Sanoman sisällä on tälläkin hetkellä paikkoja auki, mutta ei sellaisia, joista olisi ollut ratkaisuksi neuvottelujen aikana. Toivotaan, että heille löytyisi vielä irtisanomisaikana töitä.” 

Pääluottamushenkilö Ilja Ojala sanoo, että kaksi irtisanomista on toki vähemmän kuin pelätty kolme, mutta silti tilanne on luonnollisesti ikävä. 

”Joka kerta kun tällaista tapahtuu, osaamista ja tietotaitoa häviää. Jokainen työntekijä tietää omanlaisiaan asioita. Irtisanominen on aina kauhea menetys.” 

Yhteistoimintalaki muuttui vuodenvaihteessa. Uuden lain mukaan yt-neuvottelut ovat nimeltään ”muutosneuvottelut.”