Media-ala

Elokuva- ja tv-tuotantojen palkkoihin kahden prosentin korotus

Edunvalvontajohtaja Petri Savolainen kuvailee elokuva- ja tv-tuotannon tes-neuvotteluja hyvähenkisiksi.

Elokuva- ja tv- tuotannon tes-neuvotteluissa päästiin sopimukseen, kun Journalistiliitto, Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto Teme sekä palvelualan työnantajien Palta hyväksyivät saavutetun neuvottelutuloksen.

Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen on uuteen sopimukseen tyytyväinen. Siihen saatiin työmarkkinoiden tämän hetken korkeinta tasoa vastaava kahden prosentin palkankorotus.

”Työmarkkinoilla on tehty myös tätä tasoa huonompia sopimuksia, mutta tässä säilyi sama korotus kuin edellisessäkin tessissä.”

Tv-tuotannoissa usein ongelmallisiksi osoittautuneisiin työaikoihin tehtiin uuteen sopimukseen hyviä täsmennyksiä, Savolainen sanoo. Tahtotila oli työnantajapuolen kanssa yhteinen.

”Teimme jaksamista edistäviä täsmennyksiä työajan tasoittamisesta ja vuorokausilevosta”, Savolainen sanoo.

”Neuvottelupöydässä oli nimekkäitä tuottajia. Heidän viestinsä oli, että he ovat kyllästyneet alalle mainehaitaksi muodostuneisiin rimanalittajiin. Hyvin toimiminen tarkoittaa, että ollaan järjestäytyneitä ja noudatetaan työehtoja.”

Neuvotteluja käytiin noin 1 400 elokuva- ja tv-tuotantoammattilaisen työehdoista.

Myös Mediarinki oy:n neuvotteluissa on saatu tulos. Journalistiliiton hallitus hyväksyy neuvottelutuloksen kokouksessaan 10. helmikuuta.

Journalistiliitto neuvottelee paraikaa Ylen ja MTV:n työehdoista sekä Ylen freelancereiden Yhtyneet-sopimuksesta.