Media-ala

Intialaislehti poisti verkosta keksityt pääministeri Sanna Marinin haastattelut

Pääministeri Sanna Marinista (sd.) tehdyt haastattelut on poistettu Intialaisen DB Post-lehden verkkosivuilta. Journalisti kertoi eilen maanantaina 9. helmikuuta, että haastattelut ovat tekaistuja.

DB Post on poistanut tekstin ja videon, joissa haastattelija kertoi käyneensä Helsingissä tekemässä ”erikoishaastattelun”. Mitään selitystä sille, että lehti on julkaissut tekaistuja ja sittemmin poistettuja juttuja, ei tarjota lukijalle.

Suomessa valtioneuvoston kanslia selvitti videon alkuperän. Se on saksalaisen ZDF:n Berliinissä tekemä haastattelu

Maanantaina DB Postin toimituksen edustaja Shiv Thakur kertoi Journalistille saaneensa Suomesta korjauspyynnön, ja vakuutti, että lehti korjaa asian ylihuomiseen eli keskiviikkoon mennessä. Teksti ja video on poistettu tänään tiistaina 10. maaliskuuta.

”Vaati meiltä yhteensä neljä korjauspyyntöä juttujen poistamiseen, ja viimeisissä kahdessa todistimme väärennökseksi heidän lähettämänsä haastattelupaperin, joka oli tehty valtioneuvoston kanslian väärennetylle leimapaperille väärennetyillä allekirjoituksilla. Lähetimme DB Postille myös alkuperäisen ZDF-videon nähtäväksi”, valtioneuvoston viestintäjohtaja Päivi Anttikoski sanoo.

”Kun he olivat käyneet nämä läpi, he lopulta uskoivat, että heitä on huijattu ja pyysivät anteeksi”.

Poistetun haastattelutekstin alkuperästä ei ole tietoa, mutta teksti on niin yksityiskohtainen, että siinä jopa kerrotaan Sanna Marinin naurahtaneen vastatessaan erääseen kysymykseen. Lukijan annetaan ymmärtää, että kirjoittaja todellakin kävi Helsingissä tapaamassa Suomen pääministeriä.