Sananvapaus

Hanne Aho JSN:n kannatusyhdistyksen johtoon

Suomen Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho on valittu Julkisen sanan neuvoston (JSN) kannatusyhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävässä vuoden 2017 alussa. Valinta tehtiin JSN:n kannatusyhdistyksen syyskokouksessa Helsingissä 25. marraskuuta.

Kokouksessa valittiin JSN:n kannatusyhdistyksen hallitukseen myös kaksi muuta jäsentä. He ovat Sanomalehtien Liiton liittojohtaja Jukka Holmberg sekä Yleisradion journalististen standardien ja etiikan päällikkö Riitta Pihlajamäki.

”JSN on erittäin tärkeä toimija tällä ’trumpismin’ aikakaudella”, Hanne Aho toteaa.

”Meidän journalistien pitää periksiantamattomasti ja nöyrästi kohdata julkisessa keskustelussa liikkuvat epätotuudet. Totuuden julki tuominen on se väylä, jolla Suomi voidaan säilyttää maailman parhaana sananvapausmaana. Yksi sananvapautemme takaajista on JSN.”

JSN:n kannatusyhdistyksen puheenjohtajuus kestää kaksi vuotta kerrallaan. Vuosina 2015 ja 2016 yhdistystä johti Riitta Pihlajamäki Yleltä.

Julkisen sanan neuvosto on tiedotusvälineiden kustantajien ja toimittajien perustama elin, jonka tehtävänä on tulkita hyvää journalistista tapaa sekä puolustaa sanan vapautta. JSN:n kannatusyhdistys puolestaan on perustettu neuvoston talouden hoitoa ja aatteellista tukea varten.

​Oikaisu 25.11. kello 16.20: Jutun ensimmäistä virkettä on korjattu. Hanne Aho valittiin JSN:n kannatusyhdistyksen, ei neuvoston puheenjohtajaksi.