Journalismi

Journalistiikan vierailijaprofessuuriin lähes ennätysmäärä hakijoita

Journalistiikan vierailijaprofessuuri kiinnosti kaikkiaan 23 journalistia perjantaina päättyneessä haussa. Vain kerran aiemmin hakijoita on ollut enemmän.

Elokuussa alkavaa ja lukuvuoden kestävää tehtävää hakivat seuraavat henkilöt: viestintäpäällikkö Teuvo Arolainen, päätoimittaja Juha Honkonen, toimittaja Jaana Kanninen, toimittaja Juha Kauppinen, toimittaja, viestintä-asiantuntija Pasi Kivioja, tuottaja Juha Kulmanen, toimittaja Matti Kuusela, viestintäjohtaja Hannu-Pekka Laiho, viestintäjohtaja, päätoimittaja Unna Lehtipuu, toimittaja Katri Merikallio, toimittaja Tuomas Muraja, toimittaja Jorma Mäntylä, toimittaja, kouluttaja Hanna Nikkanen, päätoimittaja Mikko Numminen, toimittaja Anna-Stiina Nykänen, viestintäkoordinaattori Altti Näsi, toimittaja Reeta Paakkinen, toimittaja Irene Pakkanen, toimittaja Jyrki Palo, lehtikuvaaja Jore Puusa, toimittaja Tuomas Rimpiläinen, toimittaja Kaijaleena Runsten ja toimittaja Johanna Vehkoo.

Journalistiikan vierailijaprofessuuri perustettiin Tampereen yliopistoon 2007 Helsingin Sanomain säätiön lahjoituksena. Vuodesta 2012 tehtävä vakinaistettiin ja sen kustannukset on maksanut yliopisto.

Professoriksi Tampereen yliopiston viestinnän, median ja teatterin yksikköön (CMT) valitaan vuosittain kokenut journalisti, jonka toivotaan jakavan tietojaan ja osaamistaan alan opiskelijoille sekä antamaan panoksensa alan kehittämiseen. Professuurin tavoitteena on lähentää toisiinsa journalistiikan kentän ammattilaisten kokemusta sekä journalismin opetusta ja tutkimusta.

Paraikaa tehtävää hoitaa toimittaja Rauli Virtanen. Seuraava vierailijaprofessori valitaan helmikuun aikana. Tehtäväntäyttöä valmistelevaa työryhmää johtaa CMT:n johtaja Heikki Hellman.