Journalismi

Innovoidaan! Pivotoidaan!

Journalisti julkaisee 100-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi kuvittajien ja sarjakuvantekijöiden näkemyksiä mediasta, työelämästä ja Journalistista. Sarjan toisen osan tekivät Emmi Nieminen ja Johanna Vehkoo.

Emmi Nieminen & Johanna Vehkoo

Emmi Nieminen on tamperelainen sarjakuvataiteilija ja kuvittaja. Hän on julkaissut muun muassa sarjakuvateokset Planeetta Funk (Kumiorava 2016), Vahinkoraja (Kumiorava 2014) ja Vagina Dentata (Kumiorava 2013). Hänen työnsä ovat olleet esillä useissa näyttelyissä Suomessa ja maailmalla.

Johanna Vehkoo on tietokirjailija ja toimittaja. Hän on kirjoittanut kirjat Oikeusjuttu (Kosmos 2021), Valheenpaljastajan käsikirja (Kosmos 2019), Autiopaikoilla (Teos 2016) ja Painokoneet seis! (Teos 2011) Hän on yksi Long Playn perustajajäsenistä.

Nieminen ja Vehkoo ovat julkaisseet yhdessä kirjan Vihan ja inhon internet (Kosmos 2017). Se on journalistinen sarjakuvateos, joka palkittiin vuonna 2018 Nuori Voima -palkinnolla. Nieminen on myös kuvittanut Valheenpaljastajan käsikirjan.