Fokus

Aamulehden kuvaajaharjoittelija Eeva Valtokari on maailman hauskimmassa työssä

”Koulussa kuvattavana ovat usein kaverit. Töissä olen oppinut ohjeistamaan juuri tapaamiani ihmisiä ja toimimaan nopeasti. Kuvissa voi toteuttaa haluamiaan asioita, kun alkaa uskoa omaan ammattilaisuuteensa.”

Tampereen yliopistossa visuaalista journalismia opiskeleva Eeva Valtokari työskentelee Aamulehdessä kuvaajaharjoittelijana toukokuusta elokuuhun.

”Toimituksessa on ollut hiljaista, mutta olen viihtynyt hyvin. Koska kuvaan vapaa-ajallakin, on kiva, että yksi töistä ei ole kotona. Viime kesänä Keskipohjanmaassa seurasin kollegojen työtä ja opin hirveästi etenkin Clas-Olav Slottelta. Hän on kokenut mutta aina innoissaan.

Välillä stressaan sitä, suoriudunko tarpeeksi hyvin, jotta saisin jatkossakin työskennellä tällaisessa unelmapaikassa.

Toimeentulo olisi turvatumpi muilla aloilla, mutta mikään muu ei ole näin siistiä. Jotkut keikat ovat vaikeita, esimerkiksi kun kuvasin teurastamossa. Silloin mietin, että tätä en pääsisi muutoin näkemään.”