Fokus

Puutarhakuvaaja ja -toimittaja Teija Tuisku taltioi kasvukauden

”Valtaosa puutarhajutuista suunnitellaan talvella, ja kun kevät alkaa, niitä kuvataan koko kasvukausi hiki hatussa. Jutut ilmestyvät yleensä seuraavana vuonna. Joskus tulee yllätyksiä. On kuvattu esimerkiksi ihanaa ruusujen kukintaa, ja julkaisuvuonna onkin kehno kukinta. Mutta puutarha elää omaa aikaansa, kuten luontokin, ja harrastajat tietävät sen.”

Teija Tuisku on puutarhakuvaaja ja -toimittaja. Hän työskenteli pitkään Kotipuutarha-lehdessä, mutta ryhtyi freelanceriksi vuonna 2013.

”Olen opiskellut puutarhuriksi ja puutarhatiedettä. Kasvien kuvaamisen aloitin yliopistoaikoina, ja se vei puutarhajournalistiksi. Sittemmin opiskelin myös valokuvausta. Kirjoitustöitä teen vain talvisin. Myös lomat pidän kasvukauden ulkopuolella.

Elän puutarhan keskellä ja kuvaan puutarhoja. Se on ihana elämäntapa. Tiesin jo varhain, että minusta tulee puutarha-ammattilainen. Kasvatin kasveja huoneeni ikkunalaudalla ja tilasin viikkorahoilla Kodin kukat -kirjasarjaa.”