Fokus

Radiojuontaja Hanna Kinnunen vaihtaa hetkessä vihreät kuulat vaaleihin

”Suurin osa radiolähetyksen tekemisestä tapahtuu kulisseissa. Taustatöiden tekemistä voisi jatkaa loputtomasti. Yksittäinen spiikki voi olla höyhenen kevyt – saatan puhua vaikka siitä, että tein muodikkaita vihreä kuula -joulutorttuja ja ne räjähtivät pitkin peltiä. Silti minun on oltava maailman tapahtumista kartalla niin, että pystyn ottamaan ne puheenaiheeksi salamannopeasti, jos jotain merkittävää tapahtuu”, Hanna Kinnunen sanoo.

Kinnunen juontaa Sanoman Aito Iskelmä -radiokanavan päivälähetystä. Lähetys kestää neljä tuntia, ja sitä rytmittävät uutiset ja päivittäinen vieras.

”Kun minulla on ohjelman tunnelma ja rakenne hyppysissäni, pystyn siirtymään vaivatta joulutortuista Yhdysvaltain presidentinvaaleihin.”

Kinnunen on työskennellyt myös Radio Aallossa ja Ylellä. Lisäksi hän näyttelee Salatuissa Elämissä. Näyttelemiseen verrattuna radio on ”hetken taidetta”, Kinnunen sanoo.

”Kun kuulija ottaa yhteyttä ja kertoo tarinansa, siitä syntyy ihan mieletöntä vuorovaikutusta radion tekijän, radion ja kuulijan välillä.”