Media-ala

Otavamedia ulkoistaa valokuvauksen

Otavamedian yt-neuvotteluiden seurauksena noin 30 työntekijää joutuu lähtemään talosta.

Suurin osa lähtijöistä on valokuvaajia, asiakaslehtiyksikkö Oman työntekijöitä sekä assistentteja. Journalistisen työn tekijöitä lähtemään joutuvista on reilut kaksikymmentä. Lähtijöille on tarjottu eropaketteja suorien irtisanomisten välttämiseksi.

Yhtiö on jatkanut varsinaisten yt-neuvotteluiden jälkeen keskusteluja valokuvaajien kanssa työn ulkoistamisen mallista. Taloon jää kolme vakituista valokuvaajaa, jotka toimivat jatkossa kuvatoimittajina.

Ulkoistamisesta jatketaan neuvotteluja kuuden kuvaajan kanssa. Yhtiö toivoo, että he jatkaisivat Otavamedian valokuvaajina, mutta työskentelisivät jatkossa freelanceyrittäjinä. Yhtiö on luvannut kuvaajille vapauden tehdä keikkoja myös muille asiakkaille.