Journalismi

Valtiolta tukea journalismille

Liikenne- ja viestintäministeriö valmistelee valtioapua journalismin tekijöille koronakriisin vuoksi. Ministeri Timo Harakka (sd.) nimitti 16. huhtikuuta Julkisen sanan neuvoston entisen puheenjohtajan Elina Grundströmin selvittämään, miten tuki kannattaisi jakaa. Selvityksen tulokset on määrä julkistaa jo vappuviikolla. Lisäksi ministeriössä tutkitaan myös muita välittömiä tukimuotoja.

Journalistiliitto ja Medialiitto ovat molemmat vaatineet kriisitukea journalismin tekemiseen.

Ministeri Harakka sanoi Journalistin haastattelussa, että tuella halutaan vahvistaa etenkin pieniä paikallisia toimijoita ja tutkivien sisältöjen tekemistä. Veroratkaisuja Grundströmin selvityksen seurauksena tuskin tehdään, sillä ne ovat Harakaan mukaan hitaita keinoja.

”Meidän pitää saada kevään aikana pikainen ensiapu rullaamaan.”

Lue lisää: Viestintäministeri Timo Harakka median kriisituesta: ”Kun on jakanut yksille yt-lappuja ja toisille avokätisiä osinkoja, on vaikea pyytää valtiota osallistumaan”